Németh Anna személyiségfejlesztő coach

Melyik segítő szakember a nekem megfelelő?

A coach, a személyiségfejlesztő, a pszichológus és a pszichiáter is segítő szakember, azonban ahogy lábtörés esetén sem kardiológushoz fordulunk, a lelki probléma esetén is fontos a megfelelő segítő kiválasztása.

Németh Anna személyiségfejlesztő coach

A coach, a személyiségfejlesztő, a pszichológus és a pszichiáter fókuszában is az emberi mentális egészség és jól-lét áll, de eltérő kompetenciáikkal rendelkeznek, más a szakmai hátterük, jogosultságaik és a módszertanuk is. Röviden tekintsük át ezeket:

Coach

Célcsoport: mentálisan egészséges emberek

Miben segít?: probléma megoldás, célok kitűzése, célok megfogalmazása, célok elérése, saját megoldás megtalálása

Hogyan segít?: belső erőforrások megtalálása az egyénben, erősségek és gyengeségek felismerése

Fókusz: jelen és jövő, nem kifejezetten a problémák gyökerének átdolgozása és a személyiség érettségének fejlesztése a célja

Személyiségfejlesztő

Célcsoport: érett személyiségű, mentálisan egészséges egyének

Miben segít?: érzelmi intelligencia fejlesztés, személyiség fejlődés, személyes hatékonyság, társas kapcsolatok fejlesztése, munkahatékonyság fejlesztése

Hogyan segít?: a múltban keletkezett traumák, komplexusok, azaz a problémák gyökerének átdolgozásával segít, érzelmi intelligencia kompetencia fejlesztés (önismeret, önbizalom, önirányítás, önkontroll, motiváció, empátia, szociális készség)

Fókusz: múlt, jelen, jövő, a múltban keletkezett traumák, komplexusok, azaz a problémák gyökerének átdolgozásával segít egy kiegyensúlyozottabb jelen megteremtésében, amely alapja az egyén jövőbeli sikerességének is.

Egyéb: A tevékenység kizárólag a Felnőttképzési Program Követelmények nyilvántartásában engedélyezett szakképesítéssel végezhető (azonosítója: SzPk-00163-16-03 6 02 4 /1).

Pszichológus (klinikai szakpszichológus)

Célcsoport: mentális problémákkal, akár személyiség zavarokkal küzdő egyének

Miben segít?: A klinikai szakpszichológus klinikai szakember, aki segít az embereknek kezelni az érzelmi és mentális problémáikat, például a depressziót vagy személyiség zavarokat (pl.: border-line-, nárcisztikus-személyiségzavar).

Hogyan segít?: mentális betegségek diagnosztizálása, intervenciós és terápiás módszerek használata, viselkedési és kognitív terápiák alkalmazása

Egyéb: A pszichológus teljesség igénye nélkül a következő specializációkat szerezheti meg felsőfokú tanulmányai során: kognitív pszichológia, munka- és szervezetpszichológia, klinikai és egészségpszichológia, tanácsadás- és iskolapszichológia, fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia, interperszonális és interkulturális pszichológia, társadalom- és szervezetpszichológia.

Pszichiáter

Célcsoport: mentális betegségben szenvedők

Miben segít?: orvosként mentális betegségeket diagnosztizál és kezel (pl. skizofrénia, depresszió)

Hogyan segít?: gyógyszereket és más biológiai kezeléseket ír fel, amelyek javítják a mentális egészséget.

Egyéb: A pszichiáterek gyakran dolgoznak együtt pszichológusokkal és más terapeutákkal, hogy javítsák a páciensek mentális egészségét.

Miben tudlak én segíteni?

Végzett coach és személyiségfejlesztő vagyok, ezért támogatni tudlak mind a problémaorientált, megoldásfókuszú, mind pedig az ennél mélyebb, személyiséget érintő témákban, valamint az érzelmi intelligencia kompetenciák fejlesztésében (önismeret, önbizalom, önirányítás, önkontroll, motiváció, empátia, szociális készség) akár személyesen (Győr és környékén), akár online . Nézd meg a szolgáltatásaimat!

Amennyiben kompetencia határomon túli témával keresel meg, segítek eligazodni Neked abban, hogy milyen szakember tud Neked segítséget nyújtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük